Sunday, March 8, 2015

Dvere do rozmeru blaženosti - Otvorenia chrámu Hare Krišna vo Vinodole/ Doors to the pleasure dimension - Opening the Hare Krisna temple in Vinodol, Slovakia


Nálepka na dverách Vinodolského chrámu - Hare Kṛṣṇa āśrama Vinodol -  dvere ako každé iné dvere - vedúce do domu, ktorý sa pri pohľade zvonka od svojich susedov v ničom neodlišuje.


Pohľad do dvora prezradí, že záhrada je pozvoľna pripravovaná na prichádzajúcu sezónu a metódy sadenia sú viacmenej alternatívne. Pozemok je rozľahlý, rastú na ňom ovocné stromy. Príjemná predstava leta.


Facebooková stránka hovorí že, chrám vo Vinodole je: "miesto, kde môže každý praktizovať bhakti-yogu pod vedením Śrīlu Prabhupādu a zažívať blaženosť sebarealizácie v tomto jednoduchom a vznešenom procese." Na snímke je účastník udalosti otvorenia chrámu, čítajúci z novej do Slovenčiny- preloženej knihy Śri Íśopanisad od Bhaktivedantu Śrīlu Prabhupādu.



Domáci mních Makhancora Dāsa pripravuje pokrmy na slávnostnú hostinu.



Do koncepcie chrámu patrí otvorenosť, v hlavnej chrámovej miestnosti sme sedeli, praktikovali, debatovali všetci spolu, boli sme tam mnísi, oddaní, úplný nováčikovia, nestranný pozorovatelia, ľudia z Rakúska, Nemecka, Slováci, Kanaďania :) .


Ceremónia bola simultánne tlmočená do slovenčiny. Na fotografií je Makhancora Dasa, počúva čo hovorí Purujit Das, aby ho následne mohol preložiť do slovenského jazyka.



Mních Makhancora Dasa ponorený do výkladu.



Purujit Das, slovenský Hare Krisna mních roky žijúci v chráme v kanadskom Montreali sa rozpráva s návštevníkmi chrámu.



Ceremónia v chráme Hare Krisna - Bhaktivedanta Lives In Sound Society v malej obci Vinodol pri Nitre .


Ceremónia v chráme Hare Krisna - Bhaktivedanta Lives In Sound Society vo Vinodole, pri Nitre.



Ceremónia v chráme Hare Krisna-  Bhaktivedanta Lives In Sound Society v Dedine Vinodol pri Nitre.



Bhaktivedanta Śrīla Prabhupāda.



Ceremónia v chráme Hare Krisna v malej obci Vinodol pri Nitre. Makhancora Dasa.




Ceremónia v chráme Hare Krisna, v malej obci Vinodol pri Nitre. Purujit Das a oddaná Monika z Rakúska.



Ceremónia v chráme Hare Krisna, v malej obci Vinodol pri Nitre. Oddaný z Nemecka má na predlaktí kérku maha mantry - Hare Krisna Hare Krisna Krisna Krisna Hare Hare Hare Rama Hare Rama Rama Rama Hare Hare.



Záhrada patriaca chrámu vo Vinodole na svitaní. Život v chráme sa zobúdza hlboko pred svitaním, mnísi začínajú deň ceremóniami už od tretej hodiny ráno.



K sureálnemu vyzneniu skorého začiatku dňa, pre mňa prispela aj polorozpadnutá charakterová hlava od F.X. Messersmidta, ktorú som našiel odloženú na okne hospodárskeho priestoru domu..



Premrznutý veniec kvetov. Ranná záhrada Hare Krisna chrámu vo Vinodole



Mnísi Purujit Das  a Makhancora Dasa.

Viac informácií o fungovaní chrámu a spoločnosti / Insound Society nájdete na facebookovej stránke HARE KRSNA ASRAMA 123 Pod Hájom, VINODOL

https://www.facebook.com/bfasram


No comments:

Post a Comment